سوالات شما؟Your questions، Sorularınız????
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

 

 

 

 

"Hayvancılıkla ilgili sorunuz bekliyoruz?

 " Do you have any questions about this?"

منتظر سوالات شما در مورد دامهای بزرگ هستیم؟

Send SMS@

 

 

"  Atlarla ilgili sorunuz bekliyoruz? "

" Do you have any questions about this?" 

 منتظر سوالات شما درمورد اسب می باشیم؟

Send SMS@     

 

 

 

  

                               

" Köpekler hakkında sorunuz

bekliyoruz?

" Do you have any questions about this?" 

در مورد سگ ها سوالی داری؟

Send SMS@

 

 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTHTMZvjRbsu5JrX6PSfR0OkmiELEAhcxTxSQ&s      

" Kedi  hakkında sorunuz bekliyoruz?

 

" Do you have any questions about this?" 

در مورد گربه ها سوالی دارید؟ 

Send SMS

 

 

                       

    " Tavuklar hakkında sorunuz  bekliyoruz? "

 

  "  Do you have any questions about this?"

در مورد طیور سوالی دارید؟

Send SMS

   

            

 

" Küçük bas hayvanlar hakkında  sorunuz bekliyoruz?

 

" Do you have any questions about this? "

 

 در مورد دامهای اهلی سبک سوالی دارید؟

Send SMS

 

      

  "  Suda yaşayan hayvanlar hakkında  sorunuz bekliyoruz?  "

 

"  Do you have any questions about this?"

در مورد آبزیان سوالی دارید؟

Send SMS

 

 

 

S: Hayvanlar yakalayabileceğim hastalıkları taşıyabilir mi?
 
C: Evet, yapabilirler. Hayvanlardan insanlara geçen hastalıklara "zoonotik" ("zoe-oh-NOT-ick" olarak telaffuz edilir) hastalıklar denir.
 
 
 
 Ürünü satın almak için görsele tıklayın. 
 
S: Bu hastalıklar ölümcül mü?
 
C: Kuduz gibi bazıları ölümcüldür. Diğerleri değil, ama yine de sizi hasta edebilir.
 
 
 
 Ürünü satın almak için görsele tıklayın. 
 
S: Benim veya çocuklarımın enfekte olma riski nedir?
 
C: Sağduyunuzu kullanır ve iyi hijyen sağlar ve evcil hayvanınızı sağlıklı tutarsanız risk düşüktür.
 
S: Bazı kişilerin bu hastalıklara yakalanma ve hasta olma olasılığı daha mı yüksek?
 
C: Evet. Bağışıklık sistemleri normal çalışmayan kişilerin, bağışıklık sistemleri sağlıklı kişiler kadar enfeksiyonlarla mücadele edemediği için bu hastalıklara yakalanma ve hastalanma riski daha yüksektir. Çok genç veya çok yaşlı insanlar, kanser veya HIV enfeksiyonu gibi hastalıkları olan kişiler ve bağışıklık sistemlerini etkileyebilecek tıbbi tedavi veya ilaçlar (kemoterapi veya steroidler gibi) alan kişiler, hayvanların yanında özellikle dikkatli olmalıdır.
 
 
Ürünü satın almak için görsele tıklayın
 
 
S: Bazı hayvanların bu hastalıkları taşıma olasılığı daha mı yüksek?
 
C: Evet, ancak herhangi bir hayvan (veya evcil hayvan) enfekte olursa hastalık taşıyabilir. Örneğin, kuşlar (civcivler dahil) ve belirli sürüngen ve kemirgen türleri, bağırsak sorunlarına ve diğer enfeksiyonlara neden olabilen bir bakteri türü olan Salmonella'yı taşıma olasılığı daha yüksek olabilir. Salmonella ayrıca diğer hayvanlar (köpekler, kediler ve atlar dahil) ve insanlar tarafından da taşınabilir. Hamsterlar, sinir sistemi hastalığına neden olabilecek bir virüs taşıyabilirler. Kediler, hamile kadınlar veya zayıf işleyen bağışıklık sistemi olan kişiler için sorunlara neden olabilecek bir hastalık olan toksoplazmoza neden olan bir organizmayı insanlara bulaştırabilir. Köpek yuvarlak solucanları insanları enfekte edebilir ve cilt sorunlarına, körlüğe veya organ hasarına neden olabilir. Herhangi bir türün sağlıklı evcil hayvanının enfekte olma ve size bulaştırma olasılığı daha düşüktür.
 
 
 
 
 
Ürünü satın almak için görsele tıklayın. 
 
 
S: Bana bir hastalık bulaştırma riski varsa, bir evcil hayvan bile almalı mıyım?
 
C: Evcil hayvanlar, insanlara arkadaşlık ve koruma da dahil olmak üzere pek çok fayda sağlar ve evcil hayvan sahibi olmak çok tatmin edici bir deneyimdir. Birçok evcil hayvan sahibi, evcil hayvanlarını ailelerinin birer üyesi olarak görmektedir. Evcil hayvan edinme kararı kişisel bir karardır ve ailenizin yaşam tarzı, yaşam düzenlemeleri ve diğerleri dahil olmak üzere bir dizi faktöre dayanmalıdır. Hastalık olasılığı düşünülmesi gereken önemli bir faktör olmasına rağmen, risk düşüktür ve genellikle evcil hayvan sahibi olmanın faydalarına ağır bastığı düşünülür. Ek olarak, riskinizi en aza indirmek için yapabileceğiniz birçok basit şey vardır.
 
 
 
Ürünü satın almak için görsele tıklayın. 
 
S: Evcil hayvanımın beni hasta etmesini nasıl önleyebilirim?
 
C: Evcil hayvanınızın ve ailenizin hastalanmasını önlemek için atabileceğiniz birçok basit adım vardır. Her şeyden önce, sağlıklı evcil hayvanların size bulaşabilecek hastalıkları taşıma olasılığı çok daha düşüktür. Evcil hayvanınızı düzenli kontroller, aşılar ve solucan giderme için veterinere götürmek, onları sağlıklı tutmanın basit bir yoludur. Evcil hayvanlarınızı pire ve kenelerden uzak tutmak da önemlidir. Bir evcil hayvan satın alıyorsanız, hasta veya sağlıksız görünen bir evcil hayvan satın almayın.
Evcil hayvanınızın dışkısını veya idrarını ellemeyin. Kedinin çöp kutusunu temizlerken tek kullanımlık eldivenler (veya kolayca dezenfekte edilebilen eldivenler) giyin ve köpeğinizin arkasından kaldırırken elinizi bir kepçe veya başka bir şeyle kapatın.
Evcil hayvanınızdan sonra temizleyin. Kedinizin çöp kutusunu temiz tutun ve bahçenizi köpek atıklarından uzak tutun.
Evcil hayvanınıza, mamasına veya yatağına dokunduktan veya evcil hayvanınızın arkasını temizledikten sonra (eldiven giymiş olsanız bile) ellerinizi iyice yıkayın. Bu özellikle bir şey yemeden önce önemlidir. Çocuklara herhangi bir hayvanla temas ettikten sonra ellerini yıkamayı öğretin veya yapamıyorlarsa çocuklarınızın ellerini onlar için yıkayın.
Evcil hayvanlarınızın (veya çocuklarınızın) başıboş veya vahşi hayvanlarla temas etmesine izin vermeyin. Bu hayvanların, evcil hayvanınıza ve muhtemelen size de bulaşabilecek hastalıklara sahip olma olasılığı çok daha yüksektir.
Evcil hayvanlarınızın ağzınızı yalamasına izin vermeyin ve çocuklara ağızlarını hayvanların üzerine koymamalarını veya hayvanın vücudunun herhangi bir parçasını ağızlarına sokmamalarını öğretin.
Ailenizi sağlıklı tutun. Ailedeki insanlar sağlıklıysa, evcil hayvan enfekte olsa bile, bağışıklık sistemleri sağlıklı olduğu için enfekte olma olasılığı daha düşüktür.
Zoonotik hastalıkları önleme hakkında daha fazla bilgi için broşürümüze bakın (İspanyolca olarak da mevcuttur).
 
 
 
Ürünü satın almak için görsele tıklayın.
 
 
S: Az önce 5 yaşından küçük çocukları olan ailelerin hamster, kertenkele, kaplumbağa, kirpi vb. evcil hayvanlara sahip olmaması gerektiğine dair bir haber okudum. Ondan kurtulmalı mıyız?
 
C: Bu karar size kalmış olsa da, bunu veterinerinizle görüşmenizi öneririz. Genellikle, ailenizi güvende tutacak ve evcil hayvanınızı tutmanıza izin verecek, yukarıda listelenen yönergeleri takip etmek gibi yapabileceğiniz basit şeyler vardır. Evcil hayvanınızı besleyemeyeceğinize karar verirseniz, lütfen evcil hayvanınıza uygun bir yuva bulun. Bir evcil hayvanı dışarıda serbest bırakmak, hayvan veya çevre için iyi değildir. Evcil hayvan olarak tutulan pek çok tür başlangıçta vahşi hayvanlar olsa da,

 ######

 

Ürünü satın almak için görsele tıklayın.

 

S: Hayvanları yakalayabileceğim hastalıkları taşıyabilir miyim?
 
C: Evet, yapabilirler. Hayvanlardan insanlara geçen yaygın "zoonotik" ("zoe-oh-NOT-ick" olarak telaffuz edilir) hastalıkları denir.
 
 
 
 
  Ürünü satın almak için görsele tıklayın. 
 
 
 
S: Bu hastalıkları yürütmek mü?
 
C: Kuduz gibi bir görevlidir. Diğerleri değil, ama yine de sizi hasta edebilir.

 

 

 Ürünü satın almak için görsele tıklayın.

 

S: Benim veya çocuklarımın bulaşma riski nedir?

 
C: Sağduyunuzu kullanır ve iyi hijyen sağlar ve evcil hayvanınızı sağlıklı tutarsanız riski düşüktür.

 

S: Bazı düşmanlara yakalanma ve hasta olma olasılığı daha mı yüksek?
 
C: Evet. Bağışıklık sistemleri normal çalışmayan kullanıcı, tüketim sistemleri sağlıklı kişiler kadar korumala mücadele edemediği için bu hastalığa yakalanma ve hastalanma riski daha yüksektir. Çok genç veya çok yaşlı insanlar, kanser veya HIV enfeksiyonu gibi hastalıkları olan kişiler ve tüketim sistemlerini etkileyecek tedavi tedavi veya ilaçları (kemoterapi veya steroidler gibi) alan kişiler, koruyucuların yanında özellikle dikkatli olmalıdır.

 

 

Ürünü satın almak için görsele tıklayın.
 
 
S: Bazı hayvanlar bu hastalıkları taşıma olasılığı daha mı yüksek?
 
C: Evet, ancak herhangi bir hayvan (veya evcil hayvan) bulunduğu takdirde hastalık taşır. Örneğin, kuşlar (civcivler dahil) ve belirli bölgeleri ve kemirgen türleri, çıkış zorluklarına ve diğer tutmaa neden olan bir bakteri türü olan Salmonella'yı taşıma olasılığı daha yüksek olabilir. Salmonella ayrıca diğer hayvanlar (köpekler, kediler ve atlar dahil) ve insanlar tarafından da yayılır. Hamsterlar, sinir sistemi hamileliğe neden olabilecek bir virüs taşıyıcılar. Kediler, hamile kadınlar veya zayıf görüntüleme sistemi olan kişiler için neden olabilecek bir hastalık olan toksoplazmoza neden olan bir organizmayı insanlara bulaştırabilir. Köpek yuvarlak solucanları insanlar yaşayabilir ve cilt sorunlarına, körlüğe veya organ hasarına neden olabilir.
Herhangi bir türün sağlıklı evcil hayvanının yaşama ve boyut bulaştırma olasılığı daha yetersiz.
 
 
S: Bana bir hastalık bulaştırma riski varsa, bir evcil hayvan bile almalı My I'm? 
 
C: Evcil hayvanlar, insanlarla arkadaşlık ve koruma da dahil olmak üzere pek çok fayda sağlar ve evcil hayvan sahibi olmak çok tatmin edici bir deneyimdir. Çoğu evcil hayvan sahibi, evcil hayvanlarının ailelerinin birer üyesi olarak görüyor. 
Evcil hayvan yetiştirme kararı kişisel bir karardır ve sahiplerinin yaşam tarzı, yaşam düzenlemeleri ve diğerleri dahil olmak üzere bir dizi factore dayanmalıdır. Hastalık olasılığının düşünülmesi gereken önemli bir faktör olmasına rağmen, risk düşük ve genellikle evcil hayvan eksiği sahibi faydalarına ağır bastığı düşünülür. Ek olarak, riskinizi en aza indirmek için yapabileceğiniz birçok basit şey vardır.
 
 
 
 
 
 
 Ürünü satın almak için görsele tıklayın. 
 
 
 
 
S: Evcil hayvanımın beni hasta beklediğini nasıl önleyebilirim?
 
C: Evcil hayvanınızın ve alıcının hastalanmasını önlemek için atabileceğiniz birçok basit adımı vardır.
Her şeyden önce, sağlıklı evcil hayvanların boyutu bulaşabilecek hastalıkları taşıma olasılığı çok daha yetersiz. Evcil hayvanınızı düzenli kontroller, aşılar ve solucan tedavisi için veterinere götürmek, onları sağlıklı tutmanın basit bir yönü. Evcil hayvanlarınızı pire ve kenelerden uzak tutmak da önemli değildir. Bir evcil hayvan satın alıyorsanız, hasta veya sağlıksız görünen bir evcil hayvan satın almayı düşünmüyorsunuz.
Evcil hayvanınızın dışını veya kaçmasını ellemeyin. Kedinin çöpü temizlemekten uzak tutarken tek eldivenler (veya kolayca dezenfekte eden eldivenler) giydikleri ve köpeğinizin arkasından kaldırırken elini bir kepçe veya başka bir şeyle kapatın.
Evcil hayvanınızdan sonra temizleyin. Kedinizin çöpü temiz tutun ve bahçenizi köpek atıklarından uzak tutun.
Evcil hayvanınıza, annenize veya hayvanlarına dokunduktan veya evcil hayvanınızın arkasını temizledikten sonra (eldiven giymiş olsanız bile) ellerinizi iyice yıkayın. Bu özellikle bir şey yemeden önce önemlidir. Çocuklara herhangi bir hayvanla temas kurduktan sonra ellerini yıkamayı öğretin veya tüketirlerse çocukların ellerini onlar için yıkayın.
Evcil hayvanlarınızın (veya çocuklarınızın) başları veya vahşi hayvanlarla temasa geçmesine izin vermeyin. Bu hayvanlar, evcil hayvanınıza ve muhtemelen size de bulaşabilecek hastalıklara sahip olma olasılığı çok daha yüksektir.
Evcil hayvanlarınızın ağzını yalamasına izin vermeyin ve çocukların ağızlarını hayvanların üzerine koymamalarını veya hayvanın vücudunun herhangi bir parçasını ağızlarına sokmamalarını öğretin.
Ailenizin sağlığını koruyun. Ailedeki insanların sağlıklıysa, evcil hayvan yerleşimi olsa bile, tüketim sistemlerinin sağlıklı olduğu için üreme olma olasılığı daha düşüktür.
Zoonotik hastalıkları önleme hakkında daha fazla bilgi için grubumuza bakın (İspanyolca olarak da mevcuttur).

 

 

 

 

Ürünü satın almak için görsele tıklayın.

S: Az önce 5 ortamı küçük çocukları olan ailelerin hamster, kertenkele, kaplumbağa, kirpi vb. evcil hayvanlara sahip olma biçimleri hakkında bir haber okuyun. Ondan kurtulmalı mıyız?
 
C: Bu karar size kalsa da, bunu veterinerinizle görüşmenizi öneriyor

 ######################

 

 
Ürünü satın almak için görsele tıklayın.
 
S: Evcil hayvanımı kısırlaştırmak veya kısırlaştırmak için en iyi zaman ne zaman?
 
C: Her evcil hayvanın kısırlaştırılmasını veya kısırlaştırılmasını öneriyoruz, bu ameliyat genellikle 5-6 aylıkken yapılır. Bu öneri her evcil hayvana göre değişebilir. Lütfen evcil hayvanınızın kısırlaştırılmasını veya kısırlaştırılmasını veteriner hekimlerimizden biriyle görüşmek için bir randevu ayarlayın.
 
 
 
 
 
 
Ürünü satın almak için görsele tıklayın. 
 
 
S: Evcil hayvanımın ne sıklıkla Kuduz aşısına ihtiyacı var?
 
C: Evcil hayvanınızın aldığı ilk Kuduz aşısı 1 yıl için iyidir. Sonraki köpek Kuduz aşıları, köpeğinizin aldığı aşıya bağlı olarak evcil hayvanınızı 1-3 yıl boyunca aşılar. Köpeklerin Ohio Eyalet Yasası uyarınca kuduza karşı aşılanmaları zorunludur. Kediler için 1 yıl süreyle iyi olan kedigillere özel kuduz aşıları kullanıyoruz.
 
 
 
S: Kalp kurdu koruması nedir ve evcil hayvanım kaç aydır kalp kurdu önleyici ilaç kullanıyor olmalıdır?
 
C: Kalp kurdu hastalığı, enfekte sivrisinekler tarafından bulaşan ciddi bir hastalıktır ve tedavi edilmezse ölümcül olabilir. Kalp kurdu önleme, hap veya topikal uygulama ile ayda bir kez uygulanır. Sizin ve veterinerinizin evcil hayvanınız için seçtiğiniz belirli ürüne bağlı olarak, kalp kurdu önleyici ilaçlar, iç parazitler (solucanlar) ve dış parazitler (pireler) dahil olmak üzere diğer parazit istilalarını önleyebilir. Kediler de kalp kurdu alabilir. Kedilerin kalp kurdu önlemede olmalarını öneriyoruz ve mevcut seçeneklerinizi kedinin önleyici bakım muayenesi sırasında tartışacağız. Amerikan Kalp Kurdu Derneği yönergelerine uygun olarak, yaşam tarzı ne olursa olsun tüm köpek ve kedilere yıl boyunca (12 ay) kalp kurdu önleme hizmeti verilmesini öneriyoruz.
 
  
 
 
Ürünü satın almak için görsele tıklayın. 
S: Kalp kurdu önleme satın almadan önce köpeğimin neden bir kan testine ihtiyacı var?
 
C: Köpeğinizin kalp kurdu hastalığı için yıllık olarak basit bir kan testi ile test edilmesi gerekecektir. Kalp kurdu hastalığı olan köpekler kalp kurdu önleme programına alınırsa hastalanabilirler (kusma, ishal ve/veya ölüm). Yıl boyunca kalp kurdu önleme kullanmış olsalar bile, ürünün çeşitli nedenlerle başarısız olma olasılığı her zaman vardır (evcil hayvanınız hapı tükürdü, hapı uygun şekilde emmedi, topikal ilaç düzgün uygulanmadı, ilaç vermeyi unuttu) zamanında vb.) ve evcil hayvanınızın kalp kurdu hastalığını ne kadar erken tedavi edebilirsek, prognoz o kadar iyi olur. Bazı şirketler, yıl boyunca kalp kurdu önleme yöntemini kullanmanız ve yıllık kalp kurdu testleri gerçekleştirmeniz koşuluyla ürünlerini garanti edecektir. Kalp kurdu önleme işlemine başlarken, bir ilk kalp kurdu testi yapmanız önemlidir.
 
 
 
S: Evcil hayvanım asla dışarı çıkmaz, bu yüzden gerçekten kalp kurdu önleme ihtiyacı var mı?
 
C: Evet. Kalp kurdu hastalığı sivrisinek ısırığıyla bulaşır ve tüm sivrisinekler evlere girebilir.
 
S: Dışkı örneği kalp kurdu testi yapmıyor mu?
 
C: Hayır. Kalp kurdu hastalığı sivrisinekler aracılığıyla bulaşan kan yoluyla bulaşan bir hastalıktır. Basit bir kan testi, köpeğinizin kalp kurdu hastalığı olup olmadığını doğrulayacaktır.
 
S: Pireleri nasıl önleyebilirim?
 
C: Pireleri önlemek önemlidir. Nisan'dan Aralık'a kadar tüm köpek ve kedilere aylık pire önleyici ilaç verilmesini öneriyoruz. Pireler sadece evcil hayvanınız için rahatsız olmakla kalmaz, aynı zamanda tenyalar gibi hastalık taşıyıcılarıdır. Pire tedavisi ve önlenmesi için birçok ilaç vardır. Bazı ilaçlar, aylık kalp kurdu ilacı ile kombine formdadır. Bu sadece uygun olmakla kalmaz, aynı zamanda iki ilacın maliyetini de azaltır!
 
 
 
 
 
 
 
S: Evcil hayvanımın neden diş temizliğine ihtiyacı var ve bu ne sıklıkla yapılmalı?
 
C: Tüm evcil hayvanların profesyonel periodontal bakıma ihtiyacı vardır. Bakteriler ve plak diş eti dokularını tahriş eder, diş eti iltihabına neden olan diş hastalığının erken evrelerinde diş etleri iltihaplanır. Tedavi edilmediği takdirde dişin kemik ve dişeti destek yapısının kaybına ve ardından ağrı ve diş kaybına neden olan periodontal hastalığa yol açar. Ek olarak, bakteriler sürekli olarak kan dolaşımına salınır ve bu da böbrekler, karaciğer ve kalp gibi iç organlarda hasara neden olabilen sistemik enfeksiyonlara yol açar. Diş muayenesi, Creature Comforts Animal Clinic'teki her fizik muayenenin bir parçasıdır.
 
 
 
 
S: Evcil hayvanımın dişlerini evde fırçalamam gerekir mi?
 
C: Evet. Köpeğinizin ve kedinizin ağız sağlığının korunmasına yardımcı olmak için evde uygun diş bakımı şiddetle tavsiye edilir. Refakatçi hayvanlar için evde diş bakımı, yetişkin dişleri çıkmadan önce bile erken başlamalıdır. Sahiplerin köpeklerini ve kedilerinin dişlerini her gün fırçalaması en iyisidir. Diş fırçalama bakteri, plak ve diş taşı oluşumunu en aza indirmenin en iyi yöntemi olsa da, evde diş bakımı için pek çok seçenek vardır. Diş formüllü gıdalar, su katkı maddeleri ve diş tedavileri gibi diğer evde ağız bakım seçenekleri düşünülebilir.
 
 
 
 
 
 
########################################
 
S: Neden köpeklerin burunları ıslaktır?
C: Bir köpeğin kokuları algılama yeteneği, insan burnundan 10.000 kata kadar daha hassastır. Örnek olarak 2 MİLYON varil elma arasından bir çürük elmayı koklayabilirler. Islak bir burun, koku alma kimyasallarını burun bezlerinde üretilen salgılarda tutma yeteneğini artırır. Bazı köpekler burunlarını yalayarak "ıslak burun" görünümüne katkıda bulunur ve bu kimyasallar damaklarındaki koku alma merkezlerinde işlenirken koku algılama sürecini geliştirir. Köpekler ayrıca vücut ısısını düzenlemenin bir yolu olarak burunlarından daha fazla salgı üretirler.
Ter bezleri ayaklarda ve burunda bulunur ve bu nedenle ıslak bir burun onları serin tutmaya yardımcı olur.
 
 
 
 
 
S: Köpeğimin burnu kuruysa endişelenmeli miyim?
 
 
C: Hayır! Köpek başka türlü mutlu ve sağlıklıysa, burun deliklerinin çevresinde kurumuş akıntı yoksa, burun kuruluğu hastalık belirtisi değildir.
 
 
 
S: Köpeğim neden nefes nefese?
 
C: Yavru köpeğinizdeki ter bezlerinin benzersiz dağılımına ve soğuma yeteneğine geri döndük. İnsanlar gibi terlemedikleri için, hava köpeğinizin hava yollarından geçerken aşırı ısı kaybolur. Köpeklerde normal solunum dakikada 30-40 defaya kadar çıkabilirken, nefes nefese bir köpek dakikada 300-400 defaya kadar hava alışverişi yapabilir. Anormal nefes nefese kalmanın bazı nedenleri arasında stres, ağrı, endokrin hastalıkları, sıcak çarpması ve trakeal çökme gibi kalp veya solunum bozuklukları yer alabilir. Köpeğinizin sıcak bir ortamda dinlenmesi gerekmiyorsa, anormal nefes nefeseliğini veterinerinizin dikkatine sunun. 
 
 
 
 
 
S: Köpeğim neden kaka yiyor?
 
C: Bu iğrenç bir şey, özellikle olaya tanık olursanız ve köpeğiniz size büyük, baştan savma bir öpücük kondurmak isterse. Evrimsel bir bakış açısından, anne köpek yavrularının kakasını yırtıcıları çekebilecek kokulardan uzak ve temiz tutmak için yerler. Bazı yavru köpekler bu davranışı yeni evlerine getirirler, ancak çoğu köpek olgunlaştıkça bu davranıştan vazgeçer; dengeli bir diyet uygulamıyorlarsa veya bağırsak parazitleri veya pankreas hastalığı gibi sindirim bozuklukları yaşıyorlarsa, bu davranış devam edebilir. Bazı köpekler stresli oldukları için, sıkıldıkları için, gördükleri ilgiden, hatta olumsuz ilgiden hoşlandıkları için veya cezadan kaçmak için dışkı yerler (coprophagy). Bazı köpekler sadece tadını sevdikleri için kaka yerler! Kakayı hemen toplayarak dışkı yeme fırsatını caydırın veya kakayı temizlemek için Pet Butler ile iletişime geçin. Bir tutam et yumuşatıcı veya mama parçalarına Forbid adı verilen bir ürün, dışkıyı daha az çekici hale getirir.
 
 
 
 
 
 
 
S: Köpekler Neden Birbirlerinin Poposunu Kokarlar?
 
C: Kötü kokulu bir sıvı salgılayan anal bezler, koku işaretleme ve tanımlama için kullanılır. Burunlarına ek olarak Jacobsen organı adı verilen bir bileşen içeren karmaşık koku alma sistemleri nedeniyle, feromonlar gibi algılanabilir bir kokusu olmayan kokuları da işleyebilirler. Bir popo koklama, köpeklerin birbirlerini birey olarak tanımalarını ve cinsiyet, yaş, sağlık ve sosyal düzendeki değişkenleri belirlemelerini sağlayan bir insan tokalaşmasına eşdeğerdir. Köpekler ayrıca beden dilini ve fiziksel ipuçlarını kullanarak iletişim kurar; Yükseltilmiş, sallanan kuyruklar mutluluğu gösterir ve korkulu olduğunda sıkışmış kuyruklar ortaya çıkar. Sallanan bir kuyruk, diğer yavruları selamlarken bu kimyasal kokuların yayılmasına yardımcı olabilir. Yüzen retrieverin dümen benzeri kuyruğu veya göz açıp kapayıncaya kadar yön değiştirmelerine yardımcı olan tazıların kırbaç benzeri kuyruğu gibi kuyruklar denge ve hareket için kullanışlıdır.
 
 
 
 
 
 
 
S: Köpekler Neden Yatmadan Önce Daireler Halinde Yürürler?
 
C: Kabarık yastıklardan önceki günlerde, köpekler kendi yataklarını yapmak zorundaydı. Kendileri ve yavruları için otları ve çalıları düzleştirerek rahat bir yuva yaptılar ve yılan gibi yaratıkları kovdular. Kaşınmak, yataklarına ayaklardaki küçük bezler tarafından ifade edilen bir koku verir ve alanı kendilerine aitmiş gibi tanımlar.

 

         

       

 

İlk Kez Köpek Maması hakkında NeleriBilmeliyiz?

Dünyada insana en yakın canlılardan biri olan köpekler, artık şehir hayatımızın da bir parçası konumunda. Evimizde özenle baktığımız bu hayvanlar zaten insanın en yakın dostu değil mi? Bu sebeple, bizim için çok önemli olan köpeklerimizin beslenmesine de dikkat etmemiz gerekir. İnsanlarda olduğu gibi köpeklerin de beslenme şekilleri farklıdır. Bu anlamda her köpek cinsi için farklı bir köpek maması bulunmaktadır. Eğer ilk kez köpek maması alacaksanız, öncelikle mamaların değil, köpeğinizin cinsini göz önünde bulundurmalısınız. Doğru yapılan mama tercihiyle daha sağlıklı bir beslenme şekli oluşturabilirsiniz. 

Köpeğinizin cinsinden emin olduktan sonra bakmanız gereken bir diğer nokta da hayvanın yaşı olacaktır. Bedensel işleyişine göre belli bir mama tercihinde bulunmak önemlidir. Bu bağlamda yavru köpekler ve kısır köpekler için farklı mamalar bulunmaktadır. 

 

 

 

 

Köpeğimizin Türüne ve İhtiyacına Göre Mama Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

Besin çeşitliliği fazla olan köpek mamaları, hayvan sahipleri tarafından oldukça popülerdir. Bu sayede dengeli bir beslenme imkanı sağlayan bu ürünler, geliştirilmiş formülleri ile köpeğinizin ihtiyaç duyduğu besin maddelerini vermektedir. Özellikle kuzu eti ve biftek gibi içeriklere sahip olan mamalar, protein açısından oldukça zengindir. 

Eğer köpeğinizin cinsi daha çok enerjik bir yapıdaysa enerji seviyesi yüksek bir köpek maması tercih edilmelidir. Benzer şekilde, küçük ve orta yaştaki köpekler için yüksek enerjili mamaların alınması daha doğru olacaktır. Üstelik bu mamalar antioksidan içerikler barındırdığı için hastalıklara karşı da koruma sağlamaktadır. 

Köpeklerin ırklarına ve yaşına göre seçilen mamaların dengeli beslenme desteği sayesinde evcil hayvanınıza gereken sağlıklı yaşamı verebilirsiniz. Ancak henüz çok küçük olan yavru köpekler için iki veya üç ayda bir, günlük öğün sayısının azaltılması önerilmektedir. Bu köpekleri günde dört öğünden üçe, ardından da ikiye düşürecek şekilde besleyebilirsiniz.

Köpek maması çeşitleri kendi arasında genel bir başlık altında ikiye ayrılmaktadır. Bunlar kuru ve yaş köpek mamalarıdır. Ancak günlük kullanımlar için ideal olan tür, kuru mamalardır. Yaş mamalar ise genelde yavru köpekler için olmakla beraber, ara sıra ödül anlamında da verilmektedir. Hatta bazen köpeğinizin de canı başka tatlar çekebilir veya sürekli yediği yemekten bıkabilir. Evet, aynı insanlar gibi! İşte böyle durumlarda onlara ıslak mama çeşitlerinden verebilirsiniz.

Kuru köpek maması seçerken köpeğiniz için bazı detayları göz önünde bulundurmanız gerekir. Bunların başında ise köpeğinizin yaşı gelmektedir. Bir yavru ile bir yetişkin köpeğin maması elbette aynı olmayacaktır. Çünkü iki köpeğin alması gereken vitamin ve mineraller farklıdır. 

Tüm bunlarla beraber bir köpek maması alırken uzman bir veterinerden yardım almak her zaman için en doğru tercih olacaktır. Üstelik veterinerler size köpeğinizin yaşı, fiziksel özellikleri ve cinsi hakkında daha detaylı bilgi verecektir. Ayrıca hepsinin kendine has nitelikleri olan bu hayvanlar, çok özel canlılardır. Bu anlamda kendi damak zevkleri de farklı olabilir. Unutmayın, onların da bir karakteri var!

Köpekler her ne kadar etçil hayvanlar gibi görünse de esasında otlara dayalı beslenme tarzını da sevmektedir. Bu nedenle minik dostunuzu beslerken dengeli bir beslenme düzeni oturtmanız gerekir.

 

 

 

 

 

 

 

Köpek Maması Çeşitleri Nelerdir?

Evimizi paylaştığımız sevimli dostlarımız için günlük ihtiyaçları olan besin miktarını belirlemek çok önemlidir. Doğru bir mama seçimiyle ek besine gerek kalmadan, gereken tüm vitamin ve mineralleri köpeğiniz almış olur. 

Köpek mamaları genel olarak kuru ve yaş mama olarak ikiye ayrılır. Ek olarak ödül mamaları ve günlük mama paketleri de mevcuttur. Kuru mamalar, köpeğinizin diş ve diş eti bakımına yardımcı olan besinlerdir. Tabii, her köpek ırkı için ayrı bir mama çeşidi üretilmiştir. Bir köpek maması, paketi açıldıktan sonra tazeliği kaybolmadan tüketilmelidir. Hatta bu anlamda tazelik koruyucu paketler bile bulunmaktadır.

 

 

Minik Dostunuzun Özel İhtiyaçlarına Göre Hazırlanan Özel Mama Çeşitleri Nelerdir?

Köpeklerin gün içinde enerji harcamak ve reflekslerini rahatça sergileyebilmek gibi özel ihtiyaçları vardır. Tam bu noktada öne çıkan köpek mamasının protein içerikli olan paketleri size yardımcı olacaktır. Ayrıca cilt sağlığını koruyucu maddeler içermesi sebebiyle bu mamalar, köpeklerinizin daha az kıl dökmesini de sağlar. Mineral bakımından da zengin oldukları için köpeğinizin daha güçlü kemikleri ve atletik bir yapısı olacaktır. 

Sağlıklı hareket edebilmeleri adına özel olarak üretilen Reflex mamalar, kaslar için özel olarak organize edilmiş formülleri sayesinde köpeğiniz için sağlıklı bir beslenme desteği yaratacaktır. Siz de minik dostunuz için uygun bir köpek maması arıyorsanız Avansas olarak firmamızın avantajlı fiyat tekliflerinden faydalanabilirsiniz!

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





:: بازدید از این مطلب : 1016
|
امتیاز مطلب : 55
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 9 / 12 / 1456
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی